jméno:
heslo:

Ochucené těstoviny

Ochucené těstoviny

Ochucené těstoviny vám pomůžou v kuchyni vykouzlit úplně nové pokrmy. Jejich pestré barvy očarují každého strávníka, ať již tyto těstoviny použijete v jídlech pro děti či pro slavnostnější hostiny.

Výhody ochucených těstovin

V ochucených těstovinách Puszta nenalezneme žádná umělá barviva či zvýrazňovače chuti. Těstoviny jsou vyráběné poctivě z kvalitní mouky, čerstvých vajec a koření, které jim dodává jejich barvu, vůni a chuť.

Vaření s ochucenými těstovinami

Už při vaření je poznat rozdíl mezi obyčejnými (běžnými) těstovinami a těstovinami značky Puszta. Jelikož jsou připravované z čerstvých vajec (a nikoliv z vaječné směsi nebo nějaké vaječné náhražky), nestane se vám, že by se z nich stala rozvařená hrouda čehosi. Vařením neztrácejí svou barvu a ani tvar.

Díky tomu, že je v nich již zamíchané koření (bazalka, hříbky, kurkuma,…), stačí k nim nastrouhat výraznější sýr, orestovat zeleninu či připravit na pánvi či grilu přírodní plátek masa.

Trojbarevné gigli doporučujeme například do těstovinových salátů, kde vám vytvoří nádhernou barevnou souhru na talíři.

K těstovinám s červenou řepou doporučujeme použít česnek nebo medvědí česnek, jejichž výrazná chuť doladí tyto těstoviny a ať už k nim budete připravovat maso, dresink či z nich vykouzlíte rychlý studený oběd na cesty, ozvláštní váš jídelníček.

Špenátové široké nudle a houbové vrtule jistě ocení nejrůznější variace smetanových a sýrových omáček s kuřecím či vepřovým masem.

Sépiové nudle vám budou skvěle ladit s mořskými plody, jako jsou třeba krevety, krabí tyčinky, ryby a podobně.

Recepty

Bazalkové s mozzarellou

Ingredience:

  • 250 g těstovin bazalkové nudle
  • Sůl
  • Pepř
  • 200 g mozzarelly
  • Sušená rajčata (v oleji)
  • Olivový olej

Postup:

Uvaříme těstoviny, scedíme a necháme vychladnout. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky.

Na talíř nandáme těstoviny, ozdobíme mozzarellou a rajčaty, dosolíme a opepříme dle chuti a pokapeme olivovým olejem.

Citrónovo-pepřové nudle s rybím filé

Ingredience:

  • 250 g těstovin s citrónem a pepřem
  • 600 g rybího filé (halibut, treska, dle chuti)
  • Sůl
  • Pepř
  • Petrželka
  • Šalvěj
  • Olej
  • Máslo
  • Citrónová šťáva

 Postup:

Rybu osolte, opepřete, potřete olejem a zprudka opečte na pánvi či grilu. Mezitím si v malém kastrolku rozehřejte máslo, do kterého přidejte nasekanou petrželku a česnek a citrónové šťávy.

Těstoviny uvařte dle návodu, naservírujte na talíř, přidejte plátek rybího filé, přelejte bylinkovým máslem a navrch dozdobte petrželkou.

Salát z trojbarevných těstovin s kuřecím masem

Ingredience:

  • 250 g těstovin Gigli trojbarevné
  • Sůl
  • Pepř
  • Bylinky (petrželka, pažitka)
  • 1 konzerva zeleniny (kukuřice, hrášek,…)
  • 1 žampión
  • Paprika kapie (různé barvy)
  • 300 g kuřecího masa (prsa, stehna)
  • 4 lžic majonézy
  • Olej/ sádlo

Postup:

Nakrájené maso osmahneme na oleji a přidáme žampiony, necháme restovat, dokud maso nezměkne (zhruba 10 minut). Uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme vychladnout. Papriky nakrájíme na menší kousky a smícháme ve větší míse se zeleninou z konzervy, masovou směsí a těstovinami. Nakonec osolíme, opepříme a přidáme majonézu a bylinky.

Zapékané houbové vrtule

Ingredience:

  • 250 g těstovin houbové vrtule
  • Konzerva sterilovaných žampiónů
  • Sůl
  • Pepř

Nastrouhaný sýr (dle chuti)

Postup:

Houbové těstoviny uvaříme a scedíme. Zamícháme do nich žampióny (na plátky) a nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme dle chuti a směs vysypeme na plech vymazaný sádlem. Vložíme do předehřáté trouby asi na 20 minut na 180°C (dokud těstoviny nejsou křupavé).

Chilli salát s fazolemi a kukuřicí

Ingredience:

  • 250 g těstoviny s chilli
  • Sůl
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 plechovka kukuřice
  • 4 lžíce majonézy
  • Petrželka

Postup:

Uvaříme těstoviny, scedíme a necháme vychladnout. Zeleninu z plechovky scedíme a smícháme s těstovinou, přidáme majonézu, sůl a pořádně promícháme. Petrželku přidejte při servírování.

Pokud nechcete mít salát tolik pálivý, smíchejte obyčejné s chilli nudle v poměru 1:1.

Těstovinový salát s nudlemi z červené řepy

Ingredience:

  • 250 g těstoviny s červenou řepou
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvý ovčí sýr
  • Listy medvědího česneku
  • Petrželka
  • Olivový olej

Postup:

Uvaříme těstoviny, scedíme a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na kostičky, bylinky nasekáme najemno a s těstovinami smícháme. Osolíme a opepříme dle chuti a pokapeme olivovým olejem.

Špenátové těstoviny s bryndzou a koložvárskou slaninou

Ingredience:

Postup:

Špenátové těstoviny uvaříme a scedíme. Během vaření těstovin si pokrájíme slaninu na menší kostičky a dáme na pánev, dokud nebude dokřupava vypečená.

Těstoviny nabereme na talíř, posypeme bryndzou a slaninou. Dosolíme dle chuti.

Zpět na hlavní výpis

Rozhovor s majitelem maďarské firmy na těstoviny
Bognár és Társa 2001 Tésztaipari Kft. je firma, s níž úspěšně spolupracujeme již od začátku našeho působení na trhu. Kromě toho, že stále drží kvalitu svých produktů na úrovni, která má jen velmi >>


Ochucené těstoviny
Ochucené těstoviny vám pomůžou v kuchyni vykouzlit úplně nové pokrmy. Jejich pestré barvy očarují každého strávníka, ať již tyto těstoviny použijete v jídlech pro děti či pro slavnostnější >>


NAŠE NABÍDKA

Egri Bikavér Superior 2015 - výběrové červené suché víno

Superior Býčí krev je výběr nejlepších vín z vinařství, které se mísí. Díky nim má víno tmavě červen...
699,00 Kč

Egri Leányka Superior - výběrové bílé suché víno

Pěkné zlatavě zbarvené víno. Jeho aroma je překvapivě rozmanité. Ze skleničky je cítit med, bylinky,...
409,00 Kč

Egri Kadarka - červené suché víno

Středně červená barva, středně intenzivní známky buketu klasické Kadarky. Chuť po zralém ovoci s jem...
289,00 Kč

Tokaji - Hárslevelü - polosladké 0,75L

Hárslevelü - bílé polosladké 0,75L

Složení vín: 90% Hárslevelü, 10% Furmint

Z ...
219,00 Kč

Egri Édes Lányom 2017 – polosladké bílé víno

Édes Lányom 2013 – polosladké bílé víno

Příjemné, plné víno s podtóny přírodních chutí, p...
179,00 Kč

Maďarská vína

Tokaji 5 putnové 0,5L

Tokaj 5.putnové – bílé sladké 0,5L

Složení vín: 85% Furmint, 15% Hárslevelü

To...
729,00 Kč

Tokaji Furmint polosuché 0,75L

Furmint – bílé polosuché 0,75L

Složení vín: 100% Furmint

Díky výběru zdravých ...
219,00 Kč

Tokajské samorodné suché 0,5L

Složení vín: 90% Furmint, 10% Hárslevelü

Polské slovo samorodné odkazuje na původní zprac...
259,00 Kč
Vstup pro velkoobchodní partenry
Home - Hingaro delikates

Created by © 2009-2016ALS Euro s.r.o. tvorba www stránek webdesign
Doporučujeme: Váhy na potraviny