Ochucené těstoviny
Ochucené těstoviny vám pomůžou v kuchyni vykouzlit úplně nové pokrmy. Jejich pestré barvy očarují každého strávníka, ať již tyto těstoviny použijete v jídlech pro děti či pro slavnostnější hostiny.
Výhody ochucených těstovin
V ochucených těstovinách Puszta nenalezneme žádná umělá barviva či zvýrazňovače chuti. Těstoviny jsou vyráběné poctivě z kvalitní mouky, čerstvých vajec a koření, které jim dodává jejich barvu, vůni a chuť.
Vaření s ochucenými těstovinami
Už při vaření je poznat rozdíl mezi obyčejnými (běžnými) těstovinami a těstovinami značky Puszta. Jelikož jsou připravované z čerstvých vajec (a nikoliv z vaječné směsi nebo nějaké vaječné náhražky), nestane se vám, že by se z nich stala rozvařená hrouda čehosi. Vařením neztrácejí svou barvu a ani tvar.
Díky tomu, že je v nich již zamíchané koření (bazalka, hříbky, kurkuma,…), stačí k nim nastrouhat výraznější sýr, orestovat zeleninu či připravit na pánvi či grilu přírodní plátek masa.
Trojbarevné gigli doporučujeme například do těstovinových salátů, kde vám vytvoří nádhernou barevnou souhru na talíři.
K těstovinám s červenou řepou doporučujeme použít česnek nebo medvědí česnek, jejichž výrazná chuť doladí tyto těstoviny a ať už k nim budete připravovat maso, dresink či z nich vykouzlíte rychlý studený oběd na cesty, ozvláštní váš jídelníček.
Špenátové široké nudle a houbové vrtule jistě ocení nejrůznější variace smetanových a sýrových omáček s kuřecím či vepřovým masem.
Sépiové nudle vám budou skvěle ladit s mořskými plody, jako jsou třeba krevety, krabí tyčinky, ryby a podobně.
Recepty
Bazalkové s mozzarellou
Ingredience:
- 250 g těstovin bazalkové nudle
- Sůl
- Pepř
- 200 g mozzarelly
- Sušená rajčata (v oleji)
- Olivový olej
Postup:
Uvaříme těstoviny, scedíme a necháme vychladnout. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky.
Na talíř nandáme těstoviny, ozdobíme mozzarellou a rajčaty, dosolíme a opepříme dle chuti a pokapeme olivovým olejem.
Citrónovo-pepřové nudle s rybím filé
Ingredience:
- 250 g těstovin s citrónem a pepřem
- 600 g rybího filé (halibut, treska, dle chuti)
- Sůl
- Pepř
- Petrželka
- Šalvěj
- Olej
- Máslo
- Citrónová šťáva
Postup:
Rybu osolte, opepřete, potřete olejem a zprudka opečte na pánvi či grilu. Mezitím si v malém kastrolku rozehřejte máslo, do kterého přidejte nasekanou petrželku a česnek a citrónové šťávy.
Těstoviny uvařte dle návodu, naservírujte na talíř, přidejte plátek rybího filé, přelejte bylinkovým máslem a navrch dozdobte petrželkou.
Salát z trojbarevných těstovin s kuřecím masem
Ingredience:
- 250 g těstovin Gigli trojbarevné
- Sůl
- Pepř
- Bylinky (petrželka, pažitka)
- 1 konzerva zeleniny (kukuřice, hrášek,…)
- 1 žampión
- Paprika kapie (různé barvy)
- 300 g kuřecího masa (prsa, stehna)
- 4 lžic majonézy
- Olej/ sádlo
Postup:
Nakrájené maso osmahneme na oleji a přidáme žampiony, necháme restovat, dokud maso nezměkne (zhruba 10 minut). Uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme vychladnout. Papriky nakrájíme na menší kousky a smícháme ve větší míse se zeleninou z konzervy, masovou směsí a těstovinami. Nakonec osolíme, opepříme a přidáme majonézu a bylinky.
Zapékané houbové vrtule
Ingredience:
- 250 g těstovin houbové vrtule
- Konzerva sterilovaných žampiónů
- Sůl
- Pepř
Nastrouhaný sýr (dle chuti)
Postup:
Houbové těstoviny uvaříme a scedíme. Zamícháme do nich žampióny (na plátky) a nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme dle chuti a směs vysypeme na plech vymazaný sádlem. Vložíme do předehřáté trouby asi na 20 minut na 180°C (dokud těstoviny nejsou křupavé).
Chilli salát s fazolemi a kukuřicí
Ingredience:
- 250 g těstoviny s chilli
- Sůl
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka kukuřice
- 4 lžíce majonézy
- Petrželka
Postup:
Uvaříme těstoviny, scedíme a necháme vychladnout. Zeleninu z plechovky scedíme a smícháme s těstovinou, přidáme majonézu, sůl a pořádně promícháme. Petrželku přidejte při servírování.
Pokud nechcete mít salát tolik pálivý, smíchejte obyčejné s chilli nudle v poměru 1:1.
Těstovinový salát s nudlemi z červené řepy
Ingredience:
- 250 g těstoviny s červenou řepou
- Sůl
- Pepř
- Čerstvý ovčí sýr
- Listy medvědího česneku
- Petrželka
- Olivový olej
Postup:
Uvaříme těstoviny, scedíme a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na kostičky, bylinky nasekáme najemno a s těstovinami smícháme. Osolíme a opepříme dle chuti a pokapeme olivovým olejem.
Špenátové těstoviny s bryndzou a koložvárskou slaninou
Ingredience:
- 250 g špenátových těstovin
- 100 g bryndzy
- 100 g koložvárské slaniny
- Sůl
Postup:
Špenátové těstoviny uvaříme a scedíme. Během vaření těstovin si pokrájíme slaninu na menší kostičky a dáme na pánev, dokud nebude dokřupava vypečená.
Těstoviny nabereme na talíř, posypeme bryndzou a slaninou. Dosolíme dle chuti.
Rozhovor s majitelem maďarské firmy na těstoviny
Bognár és Társa 2001 Tésztaipari Kft. je firma, s níž úspěšně spolupracujeme již od začátku našeho působení na trhu. Kromě toho, že stále drží kvalitu svých produktů na úrovni, která má jen velmi >>
Ochucené těstoviny
Ochucené těstoviny vám pomůžou v kuchyni vykouzlit úplně nové pokrmy. Jejich pestré barvy očarují každého strávníka, ať již tyto těstoviny použijete v jídlech pro děti či pro slavnostnější >>
NAŠE NABÍDKA |
---|
Tokaji 4 putnové 0,5L |
Tokaj 4.putnové – bílé sladké 0,5L Složení vín: 90% Furmint, 10% Muškát Komple... |
499,00 Kč |
Egri Leányka Superior - výběrové bílé suché víno |
Pěkné zlatavě zbarvené víno. Jeho aroma je překvapivě rozmanité. Ze skleničky je cítit med, bylinky,... |
409,00 Kč |
Egri Bikavér Superior 2015 - výběrové červené suché víno |
Superior Býčí krev je výběr nejlepších vín z vinařství, které se mísí. Díky nim má víno tmavě červen... |
699,00 Kč |
Pinot Noir Rosé - růžové suché víno |
Po otevření se rozvinou chutě plodů jako jsou broskve a grapefruit. Kyseliny jsou živé a příjemné. ... |
289,00 Kč |
Tokaji - Hárslevelü - polosladké 0,75L |
Hárslevelü - bílé polosladké 0,75L Složení vín: 90% Hárslevelü, 10% Furmint Z ... |
219,00 Kč |
Maďarská vína |
---|
Tokajské samorodné suché 0,5L |
Složení vín: 90% Furmint, 10% Hárslevelü Polské slovo samorodné odkazuje na původní zprac... |
259,00 Kč |
Tokaji Furmint suché 0,75L |
Furmint – bílé suché 0,75L Složení vín: 100% Furmint Pochází z jihovýchodních ... |
219,00 Kč |
Tokaji - Hárslevelü - polosladké 0,75L |
Hárslevelü - bílé polosladké 0,75L Složení vín: 90% Hárslevelü, 10% Furmint Z ... |
219,00 Kč |